منو
سبد خرید

سیاست حفظ حریم خصوصی

سیاست حفظ حریم خصوصی چیست و چگونه باید نوشته شود

سیاست حفظ حریم خصوصی چیست؟  تصور کنید که یک سایت توجه شما را به خود جلب کرده است شما به آن اعتماد کرده و برای ورود اطلاعات خود را که شامل شماره تماس، نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل، تحصیلات، محل سکونت و... را وارد میکنید. در برخی موارد مشاهده شده که وب سایت از کاربر درخواست میکند که مدارک هویتی خود را در سایت بارگذاری نماید. در این مواقع کاربران به این مسئله فکر خواهند کرد که حریم خصوصی وبسایت مورد نظر چگونه محافظت خواهد شد تا امنیت اطلاعات آنها نیز حفظ شده و این اطلاعات فاش یا مورد سوء استفاده قرار نگیرد. 

در صورتی که افراد این نگرانی را داشته باشند میتوانند به قسمت  یا بخش مربوط بهprivacy policy privacy policy حریم خصوصی مراجعه کرده و در ارتباط با راهکارها و سیاستهایی که برای حفظ حریم خصوصی در سایت اعمال میشود آشنایی یافته سپس در صورت اطمینان اقدام به ثبت اطلاعات خود کنند. در ادامه قصد داریم بخش حریم خصوصی و راهکارهای وبسایت ها را برای حفظ حریم خصوصی مورد بحث و بررسی قرار بدهیم.

سیاست حفظ حریم خصوصی چیست

سیاست حفظ حریم خصوصی

پیش از اینکه به بحث در ارتباط با راهکارهای سیاست های حفظ حریم خصوصی بپردازیم در ابتدای امر باید با مفهوم حریم خصوصی چیست؟ این عبارت به آن دسته از اطلاعاتی اطلاق می شود که در صورت افشا شدن موجب صدمات جبران ناپذیر جسمی و روحی به افراد جامعه خواهد شد. این اطلاعات که به عنوان مصادیق حریم شخصی افراد به شمار می رود شامل اطلاعاتی مانند کد ملی، تاریخ تولد، وضعیت تاهل، نشانی محل سکونت و کار همچنین اطلاعات مالی و... است. دسترسی به این داده ها این امکان را ایجاد می کند که افراد بتوانند اطلاعات جدیدی را استخراج کرده و یا از آن ها سوء استفاده های تجاری و غیر تجاری نمایند. 

با این تفاسیر حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به این دلیل که کاربران اطلاعات شخصی خود را در سایت ها به اشتراک گذاشته از همین رو باید سیاست حفظ حریم خصوصی در سایت ها از پشتوانه ی قدرتمندی برخوردار باشد. وجود این موارد باعث می شود که امکان افشا شدن اطلاعات کاهش پیدا کرده و در نتیجه باعث می شود که افراد نسبت به سایت شما رضایت بیشتری داشته باشند.

متن سیاست حفظ حریم خصوصی 

حفظ حریم خصوصی

سیاست حفظ حریم خصوصی در حقیقت به عنوان یک بیانیه است که کاربران و بازدید کنندگان از سایت ها را نسبت به حفظ اطلاعاتی که از کاربران جمع آوری می شود را آگاه می کند. تا چند وقت پیش این مسئله چندان برای سایت ها حائز اهمیت نبود اما اخیرا وجود صفحه ی privacy policy یا صفحه ی حفظ سیاست های حریم خصوصی برای سایت ها الزامی شده است. این صفحه را به منظورحفظ حریم خصوصی کاربران ایجاد می کنند و اطلاعات و داده های جمع آوری شده از آن ها را در این صفحه محافظت می کنند.

همچنین می‌توانید بخوانید: کاربران چگونه به سایت‌های اینترنتی اعتماد کنند؟ (8روش مطمئن)

شما باید در این صفحه اعلام کنید که از چه شیوه هایی برای جمع آوری و دریافت اطلاعات کاربران خود استفاده می کنید و در بیشتر کشورهای دنیا این قانون وجود دارد که سایتها باید براساس قوانین اطلاعات جمع آوری کرده از بازدیدکنندگان خود را و همچنین استفاده هایی که ممکن است در آینده از آن ها کنند را حتما بنویسند.

نکات مهم سیاست حفظ حریم خصوصی

یکی از مهم ترین مواردی که ارتباط با راه اندازی سایت ها وجود دارد این بوده که فرق نمی کند که شما با چه منظور و چه محتوایی قصد دارید سایت خود را راه اندازی کنید در درجه ی اول باید اعتماد کاربران را از این جهت که حریم خصوصی آن ها را محترم شمرده و محافظت از همه ی اطلاعات آن ها را تامین می کنید جلب کنید. 

زمانی که این اطمینان برای کاربران و مخاطبان شما به وجود آمد نسبت به همکاری با شما علاقه بیشتری نشان خواهند داد. مطالعات نشان داده است در مورد دو سایت که خدمات مشترکی ارائه می دهند همواره افراد راغب هستند که با سایتی همکاری کنند که در ارتباط با مدیریت و استفاده از اطلاعات کاربران به شکل شفاف عمل نموده است. 

  • اگر در ابتدای کار هستید و قصد دارید سایتی را به تازگی راه اندازی کنید برای تنظیم سیاست های حفظ حریم خصوصی از افراد حرفه ای یا سایت های با تجربه مشاوره بگیرید. 
  • بهتر است سیاست های حفظ حریم خصوصی وب سایت خود را کوتاه و در عین سادگی جامع ارائه کنید تا در بردارنده ی بیشترین مطالب باشد. از جملات طولانی و سخت استفاده نکنید زیرا کاربران خسته شده و سایت شما را ترک خواهند کرد.
  • ممکن است در یک برهه ی زمانی تصمیم بگیرید سیاست های حفظ حریم خصوصی سایت خود را تغییر بدهید در وهله ی اول باید گفت که این امکان برای شما وجود خواهد داشت. اما در صورت تغییر باید این موضوع را به کاربران اطلاع داده و جزئیات لازم را در اختیار آن ها قرار دهید همچنین به اختیارات خود بر مبنای بر ایجاد تغییرات در سیاست های حفظ حریم خصوصی نیز اشاره کنید.
  • شیوه ی جمع آوری داده های اطلاعاتی کاربران را برای آن ها مشخص و روشن کنید.
  • این مسئله الزامی است که شما برای کاربران خود در ارتباط با استفاده از اطلاعات آن ها شفاف سازی کنید. به عنوان مثال معمولا این اطلاعات در سایت مورد نظر استفاده می شود در صورت به اشتراک گذاشتن آن در فضا های دیگر باید به کاربران اطلاع بدهید.
  • توجه داشته باشید که طراحی سیاست حفظ حریم خصوصی سایت های مختلف به شکلی کاملا متفاوت انجام می گیرد. پس لازم است که این فرایند کاملا خلاقانه انجام بگیرد. هرگز سعی نکنید از سایت های دیگر کپی برداری کنید فراموش نکنید که بیانه یا متن سیاست حفظ حریم خصوصی شما مخصوص به خودتان و کاربران سایت شما است و بر این اساس تهیه و تنظیم شده است.
  • با توجه به اینکه در سایت های مختلف لینک هایی وجود دارند که کاربران را به سایت های دیگر انتقال می دهند در همان ابتدای امر نسبت به این مسئله عدم مسئولیت خود را در برابر سایت های دیگر اعلام کنید این مسئله را در بیانه ی یا متن خود ذکر کرده تا در صورت بروز هر مشکلی کاربران از شما انتظاری نداشته باشند.
  • برای برقراری ارتباط و پاسخگویی به پرسش های مخاطبان یا مشتریان خود یک راه ارتباطی را به آن ها معرفی کنید.

برای حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی چه نکاتی را رعایت کنیم

حفظ حریم خصوصی

 برای حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی نکاتی را باید رعایت کنید که شامل :

  • ایمیل و پیام های ناشناس را باز نکنید.
  • به هیچ عنوان لینک هایی را که در پیام های گوشی همراه یا ایمیل به صورت ناشناس ارسال شده را دنبال نکنید.
  • از گشودن فایل های پیوست و عکس هایی که به همراه ایمیل های ناشناس وجود دارد خودداری کنید. 
  • حتما از آنتی ویروس های مطمئن و قوی استفاده کنید تا جلوی انتشار ویروس ها را بگیرد.
  • نکته ی دیگر اینکه همیشه از اینترنت امن استفاده کنید.
  • نسبت به انتخاب کلمه یا رمز عبور دقت لازم را مبذول نمایید.
  • اطلاعات را رمز گذاری کنید و از نرم افزار های امنیتی ضعیف پرهیز کنید.
  • برای اطلاعات مهم خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید. 
  • سیستم عامل کامپیوترتان را به روز نگه دارید.